De andres lyde i mit hjem

Når naboens lyde bliver til generende støj kan det opleves grænseoverskridende. Alligevel er vi ikke ret gode til at finde løsninger på nabostøj.

De fleste mennesker, der bor I lejligheder kan fra tid til anden høre deres naboer. Det behøver ikke at være et problem, tvært imod oplever mange lydene af deres naboer, som hyggelige og de er lige så stor en del af hjemmet som udsigten fra vinduet. Ind imellem bliver lydene af de andre et problem; nabostøj opstår når beboere oplever lydene fra deres naboer som generende. Det gør mere end en tredjedel af danskere der bor i lejligheder, ligesom størstedelen af konflikter imellem naboer i etagebyggeri begynder med at handle om støj.

Selvom nabostøj ofte bliver et problem fordi vores bygninger ikke er særlig godt lydisoleret, mener de fleste alligevel at årsagen primært er at naboen opfører sig uhensigtsmæssigt. Nogle gange kan problemer med nabostøj løses ved at nogen ændrer adfærd, men for at finde flere gode løsninger på nabostøj vil det være en stor fordel både at tænke over lavpraktiske løsninger og over aftaler om hvornår der skal være lyd og ro.

løbetræning-1000px